Digitalna Kartica

Kako unaprediti svoj biznis glavno je pitanje koje bi svaki preduzetnik sebi trebalo da postavi. Mnogo je nepoznanica i nismo uvek sigurni na koji način da to i ostvarimo. Prvo što nam treba su podaci, tj. informacije na osnovu kojih bi mogli da donesemo zaključke.

Hajde da pojednostavimo ovo u nekoliko koraka:

 • Prikupimo što je moguće više podataka o navikama naših klijenata,
 • Analizirajmo podatke,
 • Sprovedimo akcije na osnovu analize prikupljenih podataka.

Ne izgleda komplikovano, zar ne.

Jedan od načina je da postavite lojaliti program i da počnete da vodite evidenciju o svakom klijentu. Tradicionalni lojaliti programi su postavljeni na način da se svaki korisnik registruje i dobije svoju fizičku karticu sa identifiakacionim brojem. Potreban vam je fizički skener u prodajnim objektima i obuka vaših radnika da koriste isti.

Hajde da ponovo pojednostavimo u nekoliko koraka:

 • Investiranje u plastične kartice,
 • Investiranje u urađaje za svaki od vaših prodajnih objekata,
 • Obuka vaših radnika,
 • Motivisanje vaših klijenata da ostave podatke radi izrade kartica i dostavljanja istih.

Postavljanje ovakvog sistema je skupo. Ukoliko je vaš biznis još u početnom stadijumu ovo bi bila znatna investicija, za koju bi trebalo dosta vremena da se isplati. Nažalost, to nije često moguće jer bi to bilo značajno ulaganje u početnom stadijumu razvijanja biznisa. Za neke manje biznise ovo nikada ne bi bila moguća investicija jer je potrebno izdvojiti previše novca u startu.

Zahvaljujući novim tehnologijama, tj. smart telefonima, koje sada poseduje skoro svaki čovek, napravili smo sistem koji je priuštiv za male biznise i biznise u povoju. Nazvali smo sistem Digitalna Kartica.

Da ponovo pojednostavimo. Sistem Digitalne Kartice:

 • Nema plastičnih kartica, već se ona nalazi na telefonu vaših klijenata
 • Nema potrebe za uređajima u vašim objektima, već se za to koristi bilo koji Android smart telefon
 • Sistem je vrlo jednostavan za korišćenje, pa je obuka vrlo brza
 • Mnogo je lakše navesti klijente da instaliraju aplikaciju bez potrebe za registracijom i dostavljanjem plastičnih kartica
 • Dodatna funkcija koju dobijate našim sistemom je da direktno, preko aplikacije možete poslati akciju svakom vašem klijentu
 • Sistem je vrlo jeftin, postoji probni period i u svakom trenutku možete odustati od istog. Nema početnih ulaganja.
 • Postavljanje sistema je vrlo jednostavno i potrebno je nekoliko sati, uključujući i proveru vašeg identiteta

Prvi korak bi bio da posetite Google Play prodavnicu i instalirate aplikaciju Digitalna Kartica Pro, koja je ujedno i skener. Unesete svoje podatke i registrujete se. Ubrzo će vas naš tim kontaktirati radi potvrde podataka. Potom slede uputstva šta je potrebno da uradite za vaše klijente kako bi oni instalirali svoju Digitalnu Karticu. To je sve. Nadamo se da se uskoro čujemo.

Najčešća pitanja

1. Kako da postavim svoj sistem u svojim prodajnim objektima?

Posetite Google Play prodavnicu. Pronađite i instalirajte aplikaciju Digitalna Kartica Pro. Pritisnite dugme “Registruj se”, unesite svoje podatke i pritisnite dugme “Pošalji”. Mi ćemo vas urzo pozvati da potvrdimo identitet i omogućimo vam pristup platformi. Jednostavno, zar ne?

2. Gde je kartica koju treba da skeniram kod svojih klijenata?

Zamolite vaše klijente da posete sajt digitalnakartica.com, gde se nalazi samo jedno dugme koje treba da pritisnu da bi u roku od nekoliko sekundi instalirali svoju Digitalnu Karticu. To je sve. Sada je samo potrebno da skenirate njihovu karticu i unesete vrednost njihove kupovine.

3. Šta posle skeniranja?

Najbitnije u početku je da napravite što veću bazu klijenata, tj. što više skeniranja. Pomoću vašeg sistema možete slati obaveštenja, akcije svim klijentima koje ste skenirali. Imate nekoliko opcija u aplikaciji. Možete izabrati da pošaljete akciju svim klijentima koji su potrošili više od određenog iznosa kod vas i time se obratiti vašim najvernijm klijentima. Na ovaj način ćete pokazati vašim klijentima da ih cenite i time ih zadržati kod vas.

4. Čemu služe kružići u aplikaciji?

Još jedna vrsta akcije kojom možete pokazati vašim klijentima da ih cenite. Naime, možete imati stalnu akciju za njih i dozvoliti im popust na svaku npr. 6. kupovinu.

5. Zbog čega je ovo drugačije od običnih kartonskih kartica i pečata?

Sa karticom nemate evidenciu o kupcu, osim što znate da je bio kod vas određeni broj puta. Ne možete da mu se obratite preko aplikacije. Nemate podatke u svojoj bazi na osnovu kojih možete da donosite poslovne odluke.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.