Najčešća pitanja

1. Kako da postavim svoj sistem u svojim prodajnim objektima?

Posetite Google Play prodavnicu. Pronađite i instalirajte aplikaciju Digitalna Kartica Pro. Pritisnite dugme “Registruj se”, unesite svoje podatke i pritisnite dugme “Pošalji”. Mi ćemo vas urzo pozvati da potvrdimo identitet i omogućimo vam pristup platformi. Jednostavno, zar ne?

2. Gde je kartica koju treba da skeniram kod svojih klijenata?

Zamolite vaše klijente da posete sajt digitalnakartica.com, gde se nalazi samo jedno dugme koje treba da pritisnu da bi u roku od nekoliko sekundi instalirali svoju Digitalnu Karticu. To je sve. Sada je samo potrebno da skenirate njihovu karticu i unesete vrednost njihove kupovine.

3. Šta posle skeniranja?

Najbitnije u početku je da napravite što veću bazu klijenata, tj. što više skeniranja. Pomoću vašeg sistema možete slati obaveštenja, akcije svim klijentima koje ste skenirali. Imate nekoliko opcija u aplikaciji. Možete izabrati da pošaljete akciju svim klijentima koji su potrošili više od određenog iznosa kod vas i time se obratiti vašim najvernijm klijentima. Na ovaj način ćete pokazati vašim klijentima da ih cenite i time ih zadržati kod vas.

4. Čemu služe kružići u aplikaciji?

Još jedna vrsta akcije kojom možete pokazati vašim klijentima da ih cenite. Naime, možete imati stalnu akciju za njih i dozvoliti im popust na svaku npr. 6. kupovinu.

5. Zbog čega je ovo drugačije od običnih kartonskih kartica i pečata?

Sa karticom nemate evidenciu o kupcu, osim što znate da je bio kod vas određeni broj puta. Ne možete da mu se obratite preko aplikacije. Nemate podatke u svojoj bazi na osnovu kojih možete da donosite poslovne odluke.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.