Da komšiji živi krava!

       U velikim gradovima mali biznisi često nude nešto drugačiju ponudu prilagođenu potrebama komšiluka, a u manjim gradovima i seoskim sredinama to su nekada jedini izvori određenih usluga, koji su, u datom slučaju, još važniji jer pružaju jedinu podršku lokalnoj zajednici u toj sferi. Korporacije su usmerene samo na krajnje brojčane vrednosti i nikada se neće zadržati u slabo naseljenoj sredini jer finansijski pokazatalji nagoveštavaju da je takav model neodrživ. Važnost malog biznisa leži u specijalnom odnosu u kupovini i prodaji zajedno sa komšijma i prijateljima, u kome često finansijski dobitak nije najvažniji.

ZAPOŠLJAVANJE LOKALNIH RADNIKA

       Mali biznisi najčešće pružaju priliku za posao lokalnim ljudima. Nude im mogućnost za inovacije i lično napredovanje. Na ovaj način oni podržavaju ljude koji ne bi mogli da rade u velikim korporacijama. Neretko mali biznisi privuku radnike koji su dovitljiviji i prilagodljiviji u toj nemilosrdnoj tržišnoj borbi sa korporacijama. Tim putem mali biznisi pružaju ličniju i bolje prilagođenu uslugu svojim komšijama. Iz svega toga lokalna zajednica ostvaruje ono što zapravo i želi, uslugu prilagođenu potrebama komšiluka. Na ovaj način se često realizuju interesante ideje koje vašem komšiluku daju ličnu notu i povećavaju kvalitet vašeg života.

prilagođavanje promenama

      Mali biznisi su pokretljiviji, nisu inertni i blagovremeno reaguju na promene potreba u vašoj lokalnoj zajednici. Na ovaj način oni doprinose toplini komšiluka i pomažu celokupnu ekonomiju jednog društva. U trenucima teške ekonomske situacije trebalo bi da ostanemo verni loklanim biznisima, jer je to izvor snage lokalne ekonomije  i njenog održanja, i gledano dugoročno, omogućuje postojanje snažne lokalne zajednice.

čine vaš komšiluk lepšim mestom za život

    Usluga lokalnih biznisa je prilagođena vašim potrebama. Oni znaju šta vam je neophodno i na koji način da vam se obrate. Vi za njih niste svedeni na broj, vi ste komšija sa imenom i prezimenom, čija očekivanja su prioritet jer tu vas cene. Mali biznisi su svim snagama okrenuti svojim klijentima, razumeju njihove potrebe i reaguju u skladu sa njima. Oni čine da se osećate prijatno u svom komšiluku. Tako postavljeni ciljevi imaju dvostruki pozitivni ishod. Na mikroplanu zadovoljnog korisnika, člana zajednice, a na makroplanu uspešnu lokalnu zajednicu, kao višu jedinicu organizacije društva.

Komunikacija

     Da bi sve gore navedeno bilo ostvarivo, mora postojati direktna linija komunikacije između klijenata i malih biznisa. Odnos uvažavanja trebalo bi da bude obostran, pun međusobnog poštovanja, kako malih biznisa prema klijentima, tako i klijenata prema malim biznisima.  Klijenti moraju da podrže male biznise. Ta podrška se  ne ogleda u pukom korišćenju usluga. Neophodno je da izrazite vaše potrebe kako bi mali biznisi blagovremeno reagovali. Na taj način se stvara odnos uzajamnosti, koji počiva na poštovanju. Ovim su ostvareni preduslovi za prijatnu i familijarnu atmosferu u vašem komšiluku.

naš skroman doprinos

       Neosporno je da u našim sredinama komunikacija nije ostvarena u najboljoj mogućoj formi. Mi smo želeli da to olakšamo i unapredimo. Napravili smo alat koji omogućava prisnu komunikaciju na relaciji mali biznis-mušterija. Ukoliko imate radnje koje obožavate i za koje želite da opstanu na današnjem surovom tržištu, posetite sajt https://digitalnakarticapro.com i saznajte kako možete unaprediti komunikaciju sa njima. Ukoliko mislite da je dobra ideja, predložite im da probaju.

PODRŽIMO MALE BIZNISE.

Najčešća pitanja

1. Kako mali biznis može postaviti ovaj sistem?

Posetom Google Play prodavnice. Pronađite i instalirajte aplikaciju Digitalna Kartica Pro. Pritisnite dugme “Registruj se”, unesite svoje podatke i pritisnite dugme “Pošalji”. Mi ćemo vas urzo pozvati da potvrdimo identitet i omogućimo vam pristup platformi.

2. Šta je potrebno klijentu?

Klijenti posetom sajta digitalnakartica.com instaliraju u roku od nekoliko sekundi svoju Digitalnu Karticu. To je sve, nema registracije, nema ostavljanja ličnih podataka. Sada je samo potrebno da mali biznis svojom aplikacijom skenira klijentsku karticu.

3. Kako se ostvaruje komunikacija između klijenata i malog biznisa?

U početku je najbitnije da mali biznis napravi bazu svojih klijenata, tj. što više skeniranja. Pomoću ovog sistema mali biznis može slati obaveštenja, akcije i pitanja svojim klijentima, koje je skenirao direktno preko aplikacije.  Klijent  povratnom informacijom u vidu sviđanja ili nesviđanja pomaže malom biznisu da se prilagodi i pruži najbolju moguću uslugu svojim vernim klijentima. Na ovaj način je ostvarena diskretna, svrsishodna brza komunikacija. 

NAPRAVIMO KOMŠILUK LEPŠIM MESTOM ZA ŽIVOT.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.